Bělozubka šedá (Crocidura suaveolens)

Bělozubka šedá - Foto č. 3011


PublikaceObjednat




Bělozubka šedá:

Tělesnou velikostí se bělozubka šedá řadí k menším druhům rejskovitých. Na rozdíl od příbuzné bělozubky bělobřiché nemá spodní část těla výrazněji světlou. Na hřbetě sice převládá podobný hnědý nebo šedohnědý odstín, avšak břicho je šedavé, a někdy i tmavší, bez výrazného přechodu na bocích. Světlejší ocas je u kořene viditelně zesílený.

Rozšíření
Obývá velké území od severní Afriky přes značnou část střední a jižní Evropy i střední Asii až po Koreu, Tchaj-wan a severovýchodní Čínu.

Vyskytuje se prakticky na celém našem území.

Literatura
Anděra M., Horáček I. (2005): Poznáváme naše savce, 2. doplněné vydání


Bělozubka šedá - Fotografie (1):
(Crocidura suaveolens)
Foto č. 3012

Bělozubka šedá - Info na Wikipedie



  • Fotografie pro publikování

    Stáhněte si fotografie pro posouzení kvalitya vhodnosti k předpokládanému použití. Online fotografie jsou k dispozici pro tisk do velikosti cca A4/300dpi. Větší velikost Vám zašleme na vyžádání.

  • Fotografie pro osobní potřebu

    Fotografie, které jsou označené jako online, můžete použít k soukromým (neveřejným) účelům. Sami stanovte cenu, jakou jste ochotni zaplatit. Peníze zašlete na účet č. 10594300/0300 nebo zaplaťte kartou. Děkuji. Jiří Bohdal
Objednávka
Ceník | Kontakt
  Pro prohlížení fotografií doporučujeme celoobrazovkové zobrazení - klávesa F11.